donderdag 23 december 2010

Studenten houden team functioneel beheer jong en dynamisch

Innoveren kun je goed doen met jong aanstormend talent. Het team Saxion Functioneel Beheer ICTO, dat per 1 januari 2011 operationeel wordt, heeft voor een opzet gekozen waarbij (pas afgestudeerde) studenten worden ingezet.

Het concept ziet er als volgt uit:
We hebben een fulltime expert met een ruime ervaring op het gebied van functioneel beheer. Die hebben we teamleider van het team functioneel beheer gemaakt. In het team verder twee pas afgestudeerde studenten die we een traineeship hebben aangeboden, zodat ze in twee jaar het niveau van functioneel beheerder 1 kunnen bereiken. Hiermee worden ze op de arbeidsmarkt interessant vanwege de nieuw opgedane expertise naast de HBO-opleiding die ze al hebben gehad (de een heeft integrale veiligheidskunde en de ander HBV-V gestudeerd!). De route wordt concreet gemaakt in de reguliere gesprekscyclus, dus met een POP. Het traject wordt daar vastgelegd in een contract met halfjaarlijkse assessments en bij behalen van de gezamenlijk afgesproken doelen een bijbehorende financiƫle beloning.


We voegen aan het team nog twee studenten toe, die met name de routinematige werkzaamheden uitvoeren. Ze zijn werkstudent en kunnen na het behalen van hun HBO diploma solliciteren of worden gevraagd voor een traineeship binnen het team Functioneel Beheer.

Voordelen voor het team?
We weten altijd wat er bij de studenten leeft, laagdrempeligheid, docenten laten zich graag iets door jonge collega’s uitleggen, het houdt ons scherp en jong! Er is een dynamische, positieve ondernemende, lerende sfeer. Nieuwe ontwikkelingen (bijvoorbeeld mobile, devices als I-pad, I-phone enz) worden gewoon opgepakt, daar is toch niets bijzonders aan?

Bijkomend voordeel
de bussinesscase na innovatieprojecten waarbij applicaties/omgevingen aan de staande organisatie worden overgedragen is beter sluitend te krijgen en dat is in deze tijden ook niet onbelangrijk. Plus meer handen aan het functioneel beheerbed binnen de financiƫle kaders, dat is wel zo fijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten