maandag 3 januari 2011

Beelden zeggen meer dan woorden, tegen PowerPoint moeheid

Vandaag even aandacht voor twee mooie internettools, die als goed alternatief kunnen dienen voor de normale PPT’s die we vaak maken met meestal te veel tekst op de dia's......
Het zijn beide presentatie tools die je op het internet kunt vinden.

De eerste is Bookr, je kunt hier heel snel jouw of andermans foto’s van Flickr in een fotoboek opnemen en van tekst voorzien, met een geweldige zoek (=vind) functie.

De tweede is Showbeyond, deze tool heeft als voordeel dat je er ook spraak bij kunt opnemen. Je hoeft dus helemaal de presentatie niet meer te houden, je kunt hem mailen of via internet delen met anderen. Dit is natuurlijk ook een hele mooie manier om studenten resultaten van een opdracht te laten presenteren. En denk maar eens aan de mogelijkheden die dat biedt voor peerfeedback, plaats en tijdsonafhankelijk nakijken, een presentatie delen en laten verbeteren enzovoort. Er zijn door de "explore" mogelijkheden in bestaande presentaties ook opties tot hergebruik van materialen.

Wil je zien hoe het werkt (tevens te gebruiken als uitleg voor studenten) klik dan HIER voor een instructiefilmpje.

1 opmerking:

 1. Dag Heino,

  Ik werk veel met Prezi.com. Webbased en echt een topprogramma! Wordt ook wel de powerpoint killer genoemd, dat zegt genoeg, toch?
  Groet,
  Wytze

  kijk ook eens op; www.meesterwytze.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen